Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Opt cazuri de infectare cu Omicron, confirmate până în prezent în România

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 14 decembrie 2021, ora 13:17

Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat că opt cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România până la data de 12 decembrie.

Până la data de 12 decembrie au fost raportate la INSP-CNSCBT un număr de 7.619 secvențieri ale SARS-CoV-2, din care 95 în săptămâna 49, și au fost confirmate 7.013 cazuri cu variante ale virusului care determină îngrijorare.

INSP

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat într-o informare privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 că cele 95 secvențieri din săptămâna 49 au fost raportate de INCDMM Cantacuzino (31) și INBI „Prof.Dr.Matei Balș” (64).

Au fost confirmate 7.013 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare ( VOC), dintre care 1.722 cu varianta britanică (Alpha), 11 cazuri cu varianta sud-africană (Beta), 23 cu varianta braziliană (Gamma), 5.249 cu varianta indiană (Delta) și 8 cu varianta Omicron.

Până la data de 12 decembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 92%.

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 74,8% în S 49”, transmite sursa citată.

Potrivit informării INSP, în săptămâna 6 - 12 decembrie, au fost confirmate 6 cazuri cu varianta Omicron:

 • bărbat de 56 de ani, din judeţul Braşov, confirmat pe data de 12 decembrie, contact cu caz confirmat; vaccinat cu schemă completă;
 • bărbat de 25 de ani, din judeţul Maramureş, confirmat pe data de 12 decembrie, având istoric de călătorie în Africa de Sud; vaccinat cu schemă completă;
 • bărbat de 38 de ani, din judeţul Maramureş, confirmat pe data de 12 decembrie, având istoric de călătorie în Africa de Sud; vaccinat cu schemă completă;
 • bărbat de 28 de ani, din judeţul Maramureş, confirmat pe data de 12 decembrie, având istoric de călătorie în Africa de Sud; vaccinat cu schemă completă;
 • bărbat de 30 de ani, din judeţul Maramureş, confirmat pe data de 12 decembrie, având istoric de călătorie în Africa de Sud; nevaccinat;
 • bărbat de 39 de ani, din judeţul Maramureş, confirmat pe data de 12 decembrie, având istoric de călătorie în Nigeria; vaccinat cu schemă completă.

Etichete: VOC varianta omicron varianta delta secventieri ale SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.