Newsflash
Știri

Onor la general

de Dr. Virgil RĂZEŞU - ian. 24 2020
Onor la general

S-a stins din viață generalul prof. dr. Vasile Cândea, ilustru reprezentant al medicinei și științei românești.

S-a stins din viață generalul prof. dr. Vasile Cândea, ilustru reprezentant al medicinei și științei românești. Activitatea sa prestigioasă și amplă (concretizată în priorități tehnice, 17 cărți de specialitate, peste 800 de lucrări, 20 de filme științifice ș.a.) este suficientă ca să-și merite un loc de cinste în panteonul marilor bărbați ai țării, ctitori și nemuritori.

Alături de alți camarazi ai săi, profesorul Cândea a transformat medicina militară într-o ramură modernă, aliniată cu medicina mondială. Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Militar Central și mai apoi Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei îi datorează existența și marile progrese realizate. Nu putem uita nici prestanța și progresele care i se cuvin ca fost manager al Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” – Fundeni.

Academia Oamenilor de Știință îi recunoaște profesorului Vasile Cândea eforturile pentru viabilitatea și înscrierea acesteia printre forurile de înaltă ținută, pentru promovarea filialelor din teritoriu, printre care și cea din Neamț, singura neuniversitară, pentru care profesorul a manifestat o prețuire și o prietenie deosebite. Generalul profesor Vasile Cândea lasă moștenire societății românești un nume de înalt prestigiu, marcat de dragoste de neam și de țară, iubitor de semeni și de progres social, care rămâne în istoria contemporană.

Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i dea odihnă veșnică pe deplin meritată!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe