Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Onor la general

Viața Medicală
Dr. Virgil RĂZEŞU vineri, 24 ianuarie 2020

S-a stins din viață generalul prof. dr. Vasile Cândea, ilustru reprezentant al medicinei și științei românești.

S-a stins din viață generalul prof. dr. Vasile Cândea, ilustru reprezentant al medicinei și științei românești. Activitatea sa prestigioasă și amplă (concretizată în priorități tehnice, 17 cărți de specialitate, peste 800 de lucrări, 20 de filme științifice ș.a.) este suficientă ca să-și merite un loc de cinste în panteonul marilor bărbați ai țării, ctitori și nemuritori.

Alături de alți camarazi ai săi, profesorul Cândea a transformat medicina militară într-o ramură modernă, aliniată cu medicina mondială. Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Militar Central și mai apoi Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei îi datorează existența și marile progrese realizate. Nu putem uita nici prestanța și progresele care i se cuvin ca fost manager al Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” – Fundeni.

Academia Oamenilor de Știință îi recunoaște profesorului Vasile Cândea eforturile pentru viabilitatea și înscrierea acesteia printre forurile de înaltă ținută, pentru promovarea filialelor din teritoriu, printre care și cea din Neamț, singura neuniversitară, pentru care profesorul a manifestat o prețuire și o prietenie deosebite. Generalul profesor Vasile Cândea lasă moștenire societății românești un nume de înalt prestigiu, marcat de dragoste de neam și de țară, iubitor de semeni și de progres social, care rămâne în istoria contemporană.

Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i dea odihnă veșnică pe deplin meritată!

Etichete: Vasile Cândea

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC