Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Oncopediatria nu există în România!“

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE vineri, 15 aprilie 2011

   În ţară sunt diagnosticate anual 500 de cazuri noi de cancer la copil, iar rata de vindecare a acestora este între 30 şi 60%. În Europa de Vest, opt din zece copii se însănătoşesc. Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei „Salvează Vieţi“, spune că aceste statistici sunt consecinţa faptului că unele anticanceroase nu sunt disponibile oficial pe lista de medicamente a Ministerului Sănătăţii, iar pacienţii trebuie să le cumpere – scump – din ţările vecine. (....)
 

   În ţară sunt diagnosticate anual 500 de cazuri noi de cancer la copil, iar rata de vindecare a acestora este între 30 şi 60%. În Europa de Vest, opt din zece copii se însănătoşesc. Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei „Salvează Vieţi“, spune că aceste statistici sunt consecinţa faptului că unele anticanceroase nu sunt disponibile oficial pe lista de medicamente a Ministerului Sănătăţii, iar pacienţii trebuie să le cumpere – scump – din ţările vecine.
   Dr. Eugen Gruber, de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu“ Bucureşti, recunoaşte că medicamentele se procură greu şi spune că nu e mulţumit de câţi copii salvează: „Ca medic, nu pot fi mulţumit când rezultatele mele mă situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Oncopediatria nu există în România: nu există această supraspecializare! Cei care sunt oncopediatri au învăţat singuri, zi şi noapte... Trebuie ca această fundamentare a profesiei să fie făcută cu seriozitate“. (....)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.