Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ochelari contra luminii albastre

Viața Medicală
D. D. M. joi, 5 noiembrie 2015
Introducerea iluminatului cu LED și utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor digitale mobile, expun ochiul uman la lumina albastră, favorizând apariția afecțiunilor oculare, precizează Larisa Nesterovski, medic oftalmolog. Manifestările cele mai prezente sunt: dureri de cap, oboseală, iritații ale ochilor, vedere încețoșată. În timp, spune aceasta, apar îmbătrânirea prematură a retinei și degenerescența maculară. Albastru poate fi până la de 15 ori mai dăunător pentru retină decât alte culori ale spectrului. Una din soluțiile de diminuare a acestor efecte nocive asupra ochiului ar fi purtarea ochelarilor cu lentile protectoare contra luminii albastre, indiferent de dioptrie sau material. Săptămâna aceasta, un important producător de lentile a lansat, la București, o gamă de astfel de lentile, certificate E-SPF, care, spune ing. Ștefan Pană, reprezentantul pentru România al respectivului producător, sunt supuse unui tratament special care asigură filtrarea luminii albastre emise de ecranele LCD și iluminatul artificial cu LED-uri. În funcție de materialul din care sunt realizate, aceste lentile oferă o protecție de trei până la șase ori mai mare decât cele care nu sunt certificate E-SPF, arată ing. Pană.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC