Newsflash
Știri

Obsesia pământului natal

de Remus ANGHEL - nov. 27 2009
Obsesia pământului natal

În vremurile tulburi ale tranziţiei pe care încă o traversăm, de douăzeci de ani (deşi s-a declarat sfârşitul acesteia…), istoria noastră, mai îndepărtată sau mai recentă, a intrat într-un con de umbră sortită pe nedrept unei uitări vinovate. (...)

   Din fericire, oameni împătimiţi, pe drept motivaţi, ne obligă la un exerciţiu necesar al memoriei. Printr-o nouă lucrare masivă, de aproape 600 de pagini, intitulată ŢINUTUL HERŢA, pământ vechi şi autentic românesc, victimă a unei nedrepte înstrăinări – vol. I, Editura „Tradiţie“, Bucureşti, 2009, coordonatorul şi autorul, dr. Ion Gherman recidivează unor alte demersuri publicistice şi publice. De data asta avem în faţă o lucrare care adună în chip ordonat şi avizat dovezile numeroase şi grăitoare ale configuraţiei acestui teritoriu ce înfruntă eroic istoria. „După şapte decenii de ocupaţie nedreaptă“ – notează autorul – „în cele 27 de localităţi rurale ale Ţinutului Herţa, proporţia românilor se apropie şi astăzi de 100%. Încercările de înstrăinare, începute cu brutalitate de sovietici şi continuate, oarecum mai lent, de ucraineni nu au dat roadele scontate“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe