Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Obligaţie profesională şi etică pentru personalul medical

Viața Medicală
M. C. vineri, 18 decembrie 2009

La cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în aplicare, în perioada imediat următoare, noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă nouă. În acest sens, încă de marţi, 15 decembrie a.c., s-a extins campania de vaccinare la întreaga populaţie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile de populaţie cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în alte unităţi sanitare. (...)

   Până la această dată, au fost vaccinate aproximativ 30.000 de persoane din categoriile de risc. „Atragem atenţia personalului medical în ce priveşte responsabilitatea ce îi revine în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor. Toţi cei care lucrează într-o unitate sanitară sau într-un cabinet medical au obligaţia de a oferi pacienţilor toate metodele profilactice care le sunt la îndemână“ – a declarat dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în cadrul MS.
   În România, au fost înregistrate, până la data intrării sub tipar a acestor rânduri, 4.885 de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1, dintre care 27 de decese. Cei mai mulţi dintre pacienţi aveau afecţiuni cronice sau prezentau factori de risc.
 


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.