Newsflash
Știri

Obiectiv îndeplinit: proporția vaccinaților împotriva COVID-19, în etapa 1, este de 89,2%

de Florentina Ionescu - apr. 14 2021
Obiectiv îndeplinit: proporția vaccinaților împotriva COVID-19, în etapa 1, este de 89,2%

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a prezentat ieri, 14 aprilie, informații despre personalul sanitar vaccinat în prima fază a campaniei.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat ieri că personalul din sectorul sanitar stă foarte bine la capitolul vaccinare. 

vaccinare personal medical

„În ceea ce privește activitatea de vaccinare din prima etapă, am evaluat datele la acest moment, pentru că încă mai sunt persoane din etapa 1 care vedem, într-un procent mic, se vaccinează la acest moment, până la data de 12 aprilie s-au vaccinat cu doza 1, 291.812 persoane, respectiv 261.435 de persoane cu cea de-a doua doză”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă de marți.

El a adăugat că totalul dozelor inoculate este de 552.617 pentru persoanele din etapa 1.

„Luând în considerare raportările curente privind personalul din sectorul sanitar, aferent anului 2019 de la INS, proporția vaccinaților din etapa 1 este de 89,2%. Vă reamintesc, obiectivul Comisiei Europene este de peste 80% acoperire vaccinală în etapa I adresată personalului sanitar, ceea ce înseamnă un obiectiv îndeplinit pentru etapa I”, a mai spus președintele CNCAV.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe