Potrivit unui studiu recent dat publicităţii de Isra Center, 64% din români şi-au menţinut greutatea constantă în ultimul an, în timp ce 11% au slăbit, iar 23% s-au îngrăşat. Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au greutate normală, o treime sunt supraponderali, iar 12% suferă de obezitate. Rezultatele studiului arată că din punctul de vedere a 45% din români, consumul de fructe şi legume contribuie la o alimentaţie sănătoasă; alţi factori menţionaţi în acest sens au fost, în ordine, consumul de mâncare gătită (29%), respectarea meselor zilnice (27%), reducerea/eliminarea consumului de carne/prăjeli/grăsimi (21%), alimentaţia variată şi eliminarea/reducerea excesului de zahăr/sare/condimente (cu câte 14%). În privinţa meselor zilnice, 85% dintre români iau cina de fiecare dată, iar prânzul şi micul dejun – 78%, respectiv 58%; în schimb, 69% iau gustări între mese. În meniul săptămânal al concetăţenilor din mediul urban se regăsesc cel mai frecent ciorba (76%), produsele lactate (47%), cartofii prăjiţi/ piure (44%), supa (32%) şi salatele (30%). Studiul a fost realizat în primăvara anului 2011, pe un eşantion de 521 respondenţi, prin interviuri faţă în faţă.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe