Newsflash
Știri

O treime dintre americani folosesc incorect dezinfectanții în gospodărie

de Dr. Laura Davidescu - iul. 6 2020
O treime dintre americani folosesc incorect dezinfectanții în gospodărie

Un studiu desfășurat în luna mai relevă că încă există multe lacune în cunoștințele populației legate de utilizarea casnică a dezinfectanților.

La cercetare, care a fost publicată pe 12 iunie de către CDC în Morbidity and Mortality Weekly Report, (după cum arată medicalbag.com) au participat 502 persoane, care au răspuns la întrebări legate de prepararea soluțiilor dezinfectante, purtarea echipamentelor de protecție, depozitarea etc.

cunostinte dezinfectanti
Ce cunoștințe despre dezinfectanți au americanii.

23% dintre respondenți au spus că soluțiile de clor trebuie diluate numai cu apă la temperatura camerei, 35% că nu trebuie amestecate cu oțet, iar 58% că nu ar trebui amestecate cu amoniac.

Referitor la echipamentele de protecție, lucrurile stau ceva mai bine – 64% știau că se recomandă spălarea mâinilor după utilizarea agenților de curățenie și dezinfecție și 73% că e nevoie de ventilație bună când folosești acest tiă de produse.

În privința depozitării agenților de curățare și dezinfecție, 79% au declarat că trebuie ținute departe de accesul copiilor, cu excepția dezinfectanților de mâini, unde doar 54% au fost de acord cu afirmația respectivă.

60% dintre participanții la studiu au declarat că au dezinfectat locuința mai des față de lunile anterioare apariției noului coronavirus.

practici periculoase
Multe persoane își pun sănătatea în pericol folosind incorect dezinfectanții.

S-a dovedit  însă că 39% dintre respondenți făceau mai multe gesturi greșite și riscante pentru sănătate, din dorința de a preveni răspândirea virusului SARS CoV-2, cum ar fi: spălarea alimentelor cu soluții de înălbitor (19%), aplicarea de dezinfectanți casnici direct pe piele (18%), pulverizarea de spray dezinfectant (10%), inhalarea asemenea substanțe (6%) și chiar ingerarea soluției (4%).

Un sfert dintre cei chestionați au raportat cel puțin un efect advers, precum iritație nazală, iritație ocular, amețeli, dureri de cap, dureri gastrice, probleme respiratorii.

cdc poza dezinfectantiÎn ciuda faptului că sursele de informare declarate sunt centrul american pentru controlul bolilor (CDC) și personalul medical, studiul relevă că publicul larg are lacune importante în privința utilizării corecte a dezinfectanților și că este nevoie în continuare de campanii publice de informare în această privință.

Cât timp pot supraviețui coronavirusurile pe diferite suprafețe

Au apărut primele automate cu măști și dezinfectanți

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe