Newsflash
Știri

O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

de Dorina Novac - oct. 9 2020
O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara a primit 50 de doze de Remdesivir, medicament utilizat pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății a trimis la Timișoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de COVID-19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

spitalul victor babes timisoara
Sursă imagine: Spitalul Victor Babes Timisoara/ Facebook

Potrivit reprezentanților unității medicale, cantitatea primită ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID-19.

„În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a precizat prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, iar România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4.000 de doze de Remdesivir.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe