Newsflash
Internaționale

O nouă speranţă pentru copiii cu insuficienţă cardiacă avansată

de Dr. Diana Andronache - ian. 8 2021
O nouă speranţă pentru copiii cu insuficienţă cardiacă avansată

Aparatul de asistenţă a ventriculului stâng (LVAD) HeartMate 3 este un dispozitiv medical conceput pentru a le oferi suport hemodinamic pacienţilor cu insuficienţă cardiacă (IC) în stadiu avansat.

Recent, Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat utilizarea acestui dispozitiv și în cazul pacienţilor pediatrici cu IC refractară avansată, care sunt pe lista de așteptare pentru un transplant de cord sau care nu sunt candidaţi pentru acest tip de intervenţie chirurgicală. Analiza datelor clinice din ACTION Learning Collaborative arată rezultate promiţătoare, fiind documentată o rată de supravieţuire de 97%, pe o perioadă medie de urmărire de 78 de zile. Nu au fost raportate evenimente adverse tromboembolice. Această tehnologie oferă beneficii clinice importante, îmbunătăţind prognosticul acestor pacienţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe