Newsflash
Știri

O nouă prelevare de organe, la Spitalul Clinic de Urgență București

de Dorina Novac - mar. 5 2021
O nouă prelevare de organe, la Spitalul Clinic de Urgență București

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Familia unui pacient în moarte cerebrală a fost de acord ca organele acestuia să fie prelevate și donate la 5 oameni. 

transplant
Sursă imagine: Pixabay

„Generozitatea familiei pacientului şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a Spitalului Floreasca au pus în mişcare «lanţul vieţii» şi au făcut posibil ca alte 3 vieţi să fie salvate prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi 2 oameni să-şi recapete vederea prin transplant de cornee”, informează reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, care au realizat intervenţia de prelevare a ficatului şi rinichilor.

Potrivit ANT, cursa pentru salvarea de vieţi a fost continuată de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni, unde au fost salvați 3 pacienţi prin transplant de ficat şi rinichi.

Intrevenţiile de transplant cornee se vor realiza în cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi.

„De la începutul anului au fost 10 de donatori în moarte cerebrală de la care s-au prelevat organe şi ţesuturi şi s-au realizat în România 12 transplanturi hepatice (din care 3 cu donator în viaţă), 24 transplanturi renale (din care 7 cu donator în viaţă) şi 1 transplant de cord”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe