Newsflash
Știri

O nouă ediţie a Leaders in Healthcare

de Redacția Viața Medicală - oct. 22 2021
O nouă ediţie a  Leaders in Healthcare

Cea de-a doua ediţie a „Leaders in Healthcare” va avea loc, anul acesta, în mediul online, în 18 noiembrie.

LIH Home 700x580 (carusel)

Organizatorii, MedicHub și MEDIjobs, își propun să abordeze aspecte legate de leadership în domeniul sănătăţii, de la modul în care trebuie să se desfășoare interacţiunea cu pacienţii și cu echipele și până la cel în care este asumat și gestionat un rol de conducere.

Specialiștii vor aborda subiecte precum revenirea medicilor în ţară, aspecte legale și de conformitate de care trebuie să ţină cont un manager de echipă, dezvoltarea leadership-ului de-a lungul carierei – de la studenţi la seniori, crearea unei culturi a compasiunii prin comunicare, inovaţia digitală în medicină.

Speakeri confirmați:

Elizabeta Popa

Prof. dr. Elizabeta Popa

Profesor la Weill Cornell Medical College, SUA

Principalele activități clinice și de cercetare ale dr. Popa sunt în domeniul cancerului de tub digestiv și al tumorilor rare. Are o vastă experiență în tratamentul afecțiunilor maligne precum cancerul orofaringian și cancerul eso-gastro-intestinal.

Emilian Popovici

Conf. dr. Emilian Popovici

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Senior Epidemiolog la Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara, Șeful Departamentului de Epidemiologie Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, membru al Consiliului Comitetului Internațional de Politică Comună a Societăților Epidemiologice, membru al Asociației Internaționale Epidemiologice.

Gabriel Diaconu

Dr. Gabriel Diaconu

Medic specialist psihiatru

Gabriel Diaconu este medic specialist psihiatru, cu supraspecializare în suicidologie și psihotraumatologie la Universitățile McGill și UQAM, în intervenţie de criză și gestionarea conflictelor interetnice.

A coordonat mai multe intervenții de criză după calamități sau accidente de masă (Focul de Maternitate de la Giulești, anul 2010, Focul Colectiv, 2015 sau accidentul din Muntenegru, 2013).

Horațiu Ioani

Dr. Horațiu Ioani

Medic primar neurochirurg

Dr. Horatiu Ioani este singurul neurochirurg din România care deţine certificatul de „Fellow of the Royal College of Surgeons of England”. După şapte ani în care a profesat în Regatul Unit, unde a câştigat respectul tuturor colegilor şi pacienţilor săi, a hotărât să se întoarcă în România, alături de familia sa, şi să contribuie la clădirea unui sistem medical mai bun, cu ajutorul experienţei dobândite peste graniţe.

În prezent, dr. Ioani profesează la Spitalul Clinic Colentina şi la clinica MedLife. Totodată, el este fondatorul NeuroCentrum, o platformă care interconectează experţi din diferite specialităţi medicale cu scopul de a oferi tratamente personalizate pacienţilor diagnosticati cu tumori cerebrale şi spinale.

Mihai Bran

Dr. Mihai Bran

Medic primar psihiatru și cofondator ATLAS

Digital health enthusiast, dr. Mihai Bran este medic primar psihiatru, psihoterapeut, asistent universitar în catedra de psihiatrie a UMF „Carol Davila”, vicepreşedinte al Centrului pentru inovare în domeniul medical INOMEDICA şi co-fondator al platformei de „mental wellbeing” ATLAS.

Razvan Cherecheș

Prof. dr. Răzvan Cherecheș

Sănătate Publică, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Director executiv al Centrului pentru Politici de Sănătate și Sănătate Publică

Răzvan Cherecheș este profesor în Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public, mai ales în perioada actuală. Este trainer și public speaker.

Vlad Stroescu

Dr. Vlad Stroescu

Medic specialist psihiatru

Vlad Bogdan Stroescu este medic psihiatru în cadrul Medlife și Mindcare.

Pe lângă psihiatrie, dr. Stroescu este interesat și de științele sociale. Are o rubrică bilunară în săptămânalul Viața Medicală.

Wargha Enayati

Dr. Wargha Enayati

Este medic cardiolog și healthcare business innovator, cunoscut publicului larg ca fondatorul Rețelei private de sănătate Regina Maria. În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati, a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane. A înființat Enayati Medical City, primul oraș medical din Romania care cuprinde un spital integrat de oncologie, un spital de geriatrie, cel mai mare ambulatoriu, cu 50 de cabinete, și un centru rezidențial pentru vârstnici.

Alexandru Rafila

Prof. dr. Alexandru Rafila 

Șeful departamentului de Microbiologie al UMF „Carol Davila” 

Prof. dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. Expertiza prof. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A contribuit în mod decisiv la înfiinţarea în 2016 a disciplinei de Microbiologie Medicală, în urma recomandărilor UEMS, for la care prof. Rafila reprezintă România.

Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu 

Director medical al Institutului „Matei Balș”, medic primar Boli Infecțioase 

Membru al asociațiilor profesionale Societatea Națională de Boli Infecțioase, Societatea Română de Medicină Internă

Doina Cosman

Prof. dr. Doina Cosman 

Președinte al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie și al AlianţeiRomâne de Prevenţie a Suicidului 

A fondat primul ONG în domeniu (Alianța Anti-Suicid, 1995) și prima linie de criză din România, Telefonul Verde Anti-Suicid.

Mihai Craiu

Conf. dr. Mihai Craiu 

Conf. dr. Mihai Craiu este șeful Clinicii II Pediatrie din cadrul INSMC „Alessandrescu-Rusescu”, clinică afiliată la Universitatea de Medicină Carol Davila din București, şi coordonează secţia de pneumologie pediatrică în cadrul aceleiaşi clinici.

Pentru contribuţia sa în educarea pacienţilor în mediul virtual, dr. Mihai Craiu a fost desemnat drept „Cel mai bun comunicator în relaţia cu pacienţii” la Premiile Copac, ediţia 2017.

Nicolae Iordache

Prof. dr. Nicolae Iordache 

Medic primar Chirurgie Generală la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București 

Universitatea de Medicină si Farmacie „Carol Davila”. A contribuit la înființarea în România a Asociației de Chirurgie Bariatrică și Tratament Complex al Obezității și este membru fondator al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică și parte din conducerea Compartimentului de Chirurgie Oncologică din structura Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, printre multe altele.

Nelu Tătaru

Dr. Nelu Tătaru 

Fost Ministru al Sănătății, actual consilier onorific în Ministerul Sănătății. 

Este de profesie medic chirurg, a fost director general și manager la Spitalul General Huși. 

Beatrice Mahler-Boca

Dr. Beatrice Mahler 

Dr. Mahler este medic primar pneumolog, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta București și Asistent Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Facultatea de Medicină Bucuresti și Catedra de Pneumologie II.

Raluca Teleanu

Dr. Raluca Teleanu 

Medic primar neurologie pediatrică, șeful Secţiei de Neurologie Pediatrică de la Spitalul „Victor Gomoiu”, o secţie pe care a înfiinţat-o şi în cadrul căreia funcţionează singura echipă pluridisciplinară din România care oferă o şansă la o viaţă normală copiilor cu boli neuro-musculare.

Iulia Deac

Dr. Iulia Deac

Iulia Deac este medic, certificată în coaching executiv de către „Center for Executive Coaching” SUA, în managementul schimbării și al performanței de către „The Open University” Anglia și ca expert achiziții publice. Iulia are o experiență de 6 ani în managementul oamenilor și coaching dinamic în industria farma, 5 ani dezvoltare de business în industria instrumentelor medicale, 4 ani ca medic rezident.

Simona Rednic

Prof. dr. Simona Rednic

Medic primar reumatolog și președintele Societății Române de Reumatologie, medic primar medicină internă, șeful Departamentului de Reumatologie din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Vlad Berbecar

Dr. Vlad Berbecar

Vlad Berbecar este medic fondator al Caravanei cu Medici și medic specialist medicină internă. A deținut și funcția de Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Dan Minoiu

Dan Minoiu

Casa de Avocatură „Mușat & Asociații” - Partener

Domenii de practică: Sănătate și farmacie, Drept corporativ și comercial, Concurență și antitrust, Proprietate intelectuală, Protecția consumatorilor

Dan Minoiu are peste 13 ani de experiență în consilierea clienților activi în domenii foarte reglementate, inclusiv companii de dispozitive farmaceutice și medicale, clinici private și spitale, precum și companii din sectoarele IT, FMCG, asigurări și agricultură. A consiliat numeroase companii internaționale și naționale cu privire la fuziuni și achiziții, transferuri de afaceri, precum și în probleme de reglementare, comerciale, contractuale și de conformitate legate de furnizarea și promovarea produselor și serviciilor pe piața din România.

Iordache

Dr. Nicolae-Iordache Iordache

Nicolae-Iordache Iordache este deopotrivă consultant, trainer și autor. A absolvit Facultatea de Medicină în 1995 și un master în administrarea afacerilor în 2002. Are cinci ani de experiență în managementul ONG-urilor, unsprezece ani de experiență directă în industria farmaceutică și opt ani în consultanță de management și oferirea de training pentru dezvoltarea angajaților companiilor din sfera sănătății.

În 2013, a publicat în colaborare cu Olivian Breda cartea „Cine ești tu, doctore?“, ghidul medicilor români pentru a-și construi cariera în jurul unui brand propriu respectabil. În mai 2015, a lansat cartea „Re-prezintă! De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate“, în care pledează pentru prezentări care să producă schimbări în sănătate.

Vlad Mixich

Dr. Vlad Mixich

Expert în politici de sănătate cu experiență de lucru internațională. Scriitor în domeniul sănătății.

În prezent, este specialist în politici de sănătate și lucrează în România ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții. Expert independent numit de Parlamentul European în consiliul director al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

A coordonat Observatorul Român de Sănătate, iar în prezent este expert internațional în consolidarea sistemelor de sănătate cu experiență de lucru în principal în țările din Europa Centrală și de Est, pentru Comisia Europeană, Banca Mondială și alte instituții internaționale și naționale.

A absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara și un masterat în politici de sănătate la London School of Economics and Political Science.

Persoanele care se înscriu la eveniment până la 27 octombrie inclusiv beneficiază de taxa de înscriere Early Bird, de 50 de lei. Mai multe informaţii despre eveniment găsiți aici

si pe pagina de Facebook a evenimentului

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe