Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O Înviere în munţi

Viața Medicală
Dr. E. G.-P. vineri, 22 aprilie 2011

   Un copil cobora din munţi, sub arest, împreună cu mama lui. Copilul, o fetiţă de numai doi ani ce urma să fie despărţită de părinţi, n-avea certificat de naştere pentru că se născuse şi trăise până atunci într-o grotă. Tatăl fusese ofiţer în „armata burgheză“ şi apoi lider al unuia din zecile de grupuri ale rezistenţei anticomuniste. Ei, toţi, crezuseră că anormalitatea nu va dura, că Europa şi America vor veni să-i coboare din munţi şi voiau să contribuie, cu toate puterile, la revenire. Mulţi au fost ucişi. Pe loc sau prin temniţe. (...)

   Un copil cobora din munţi, sub arest, împreună cu mama lui. Copilul, o fetiţă de numai doi ani ce urma să fie despărţită de părinţi, n-avea certificat de naştere pentru că se născuse şi trăise până atunci într-o grotă. Tatăl fusese ofiţer în „armata burgheză“ şi apoi lider al unuia din zecile de grupuri ale rezistenţei anticomuniste. Ei, toţi, crezuseră că anormalitatea nu va dura, că Europa şi America vor veni să-i coboare din munţi şi voiau să contribuie, cu toate puterile, la revenire. Mulţi au fost ucişi. Pe loc sau prin temniţe.
   ...Cineva povesteşte. Mai precis, violonista Ioana Arnăuţoiu, fetiţa despărţită, la doi ani, de părinţii ei, cea care obţinuse între timp certificat de naştere, dar şi dreptul de a consulta în arhivele Securităţii miile de pagini despre grupul Toma Arnăuţoiu. Jurnalistul de radio – fost şef al secţiei române de la Serviciul Internaţional al BBC – Christian Mititelu îi era sprijin. Audienţa, formată din tineri şi vârstnici, oameni ai Bisericii şi enoriaşi, într-o seară de vineri, la Biserica „Sf. Nicolae dintr-o zi“ din Bucureşti, încuviinţa spusele gazdei: „Nu contează dacă trăieşti sau mori, ci pentru ce anume trăieşti sau mori“.
   ...Pe chipuri, vorba unei tinere, îşi pusese amprenta „o istorie de profunzime“. Şi iată cum, arăta preotul, „după repetata Răstignire, avem certitudinea Învierii“.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC