Newsflash
Știri

O indiancă, mamă de gemeni la 73 de ani

de Theodora Şutiu - sept. 16 2019
O indiancă, mamă de gemeni la 73 de ani

Erramatti Mangayamma, o femeie indiancă în vârstă de 73 de ani a născut, grație fertilizării în vitro, două fetițe gemene perfect sănătoase. Aceasta a devenit astfel cea mai bătrână mamă din lume.

Femeia a devenit peste noapte vedetă în Andhra Pradesh, provincia unde locuiește. Copiii s-au născut prin cezariană, iar starea lor este extrem de bună. „Intervenţia chirurgicală a mers bine, mama şi copiii fiind într-o stare bună de sănătate“, a declarat dr. Sanakayyala Umashankar, directorul clinicii Ahalya FIV, citată de CNN. 

Mangayamma şi soţul ei, în vârstă de 80 de ani E. Raja Rao sunt căsătoriţi încă din 1962, dar nu au putut să conceapă niciodată pe cale naturală. Cuplul a vorbit pentru prima oară cu medicul Umashankar pentru prima dată anul trecut, care după testele preliminare a decis să abordeze fertilizarea în vitro. Indiaca a fost nevoită să nască prin cezariană, având în vedere vârsta sa înaintată. „Este foarte încrezătoare acum. Mai încrezătoare decât a fost vreodată şi priveşte înainte la viaţa ei alături de aceşti copii“, a conchis medicul.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe