Newsflash
Știri

O delegație a Ambasadei SUA, în vizită la DSU

de Dorina Novac - feb. 3 2023
O delegație a Ambasadei SUA, în vizită la DSU

Dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații formată din reprezentanți ai Agenției pentru Reducerea Amenințărilor în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc joi, 2 februarie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a vorbit despre sistemul de urgență integrat din România, despre capacitatea acestui sistem de a reacționa și răspunde rapid în situații limită și totodată, abilitatea acestuia de a face față unor situații complexe.

DSU

„Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte de interes în cadrul discuției”, au precizat reprezentanții DSU.

Citește și: Dr. Raed Arafat, la Chișinău: Reziliența înseamnă a fi pregătit

Totodată, șeful DSU a pus accent pe diferitele acorduri, parteneriate sau memorandumuri de înțelegere semnate cu țări aflate în Uniunea Europeană, respectiv țări din afara spațiului european, pe domeniul managementului situațiilor de urgență, dar și pe ajutorul oferit de către România țărilor aflate în situații unde viața comunităților se afla în pericol, exemple fiind ajutorul oferit Greciei și Franței în limitarea răspândirii incendiilor de vegetație.

De asemenea, a fost evidențiată strânsa legătură cu protecția civilă, excelenta cooperare civil-militară rezultată în urma diverselor misiuni de sprijin, dar și prin prisma exercițiilor adaptate pe mai multe tipuri de dezastre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe