Newsflash
Internaționale

O clasă de antibiotice ar putea duce la probleme cardiace

de Florentina Ionescu - sept. 12 2019
O clasă de antibiotice ar putea duce la probleme cardiace

Oamenii de ştiinţă au arătat, pentru prima dată, că există o asociere între două tipuri de probleme ale inimii şi o clasă de antibiotice frecvent prescrisă de medici.

În cadrul unui studiu care a fost publicat în 10 septembrie în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, cercetătorii de la University of British Columbia au descoperit că persoanele care folosesc antibiotice din clasa fluorochinolonelor se confruntă cu un risc de 2,4 ori mai mare de a dezvolta regurgitare aortica şi regurgitare mitrală, situaţie în care sângele se scurge înapoi în inimă, în comparaţie cu pacienţii care administrează un tip diferit de antibiotic (cum ar fi amoxicilina). Cel mai mare risc este, spun experţii, într-un interval de 30 de zile de întrebuinţare a fluorochinolonelor, scrie Science Daily.

Şi alte studii recente au asociat această clasă de antibiotice cu diverse probleme ale inimii. Oamenii de ştiinţă de la University of British Columbia speră, totuşi, ca studiul lor să fie de mare ajutor, pentru a informa medicii că, dacă pacienţii se prezintă cu probleme cardiace (acolo unde nu a fost descoperită altă cauză), antibioticele din clasa fluorochinolonelor ar putea fi o posibilă cauză.


Notă autor:

FOTO: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe