Newsflash
Știri

Nusinersen pentru amiotrofie spinală primește undă verde și în România

de Dr. Alexandra GUȚĂ - nov. 2 2018
Nusinersen pentru amiotrofie spinală primește undă verde și în România
T rei pacienţi cu amiotrofie spinală vor fi trataţi cu nusinersen la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie ,,Dr. Nicolae Robănescu” din București. Medicamentul este asigurat prin Programul naţional curativ de boli rare, derulat de Ministerul Sănătăţii, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Începând din 17 octombrie, acest tratament se poate efectua și la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca.
O doză din acest medicament costă 341.000 de lei, iar costul tratamentului pentru un pacient, timp de două luni, costă aproximativ 2,6 milioane de lei. CNAS a făcut deja demersuri de finanţare a tratamentului pentru patru pacienţi, urmând să solicite sprijinul Ministerului Finanţelor pentru a putea trata cu prioritate (în funcţie de gravitatea bolii) toţi pacienţii care au recomandare de a efectua acest tratament. Până la sfârșitul anului se dorește ca 20 de bolnavi să fie incluși în lista celor care îl primesc.
Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, a anunţat că va evalua orice unitate medicală care solicită înscrierea pe lista celor care pot administra nusinersen, tratamentul fiind unul cu administrare intraspinală, ce poate fi realizată doar de personal calificat. Se dorește, de asemenea, restructurarea programelor naţionale curative începând cu anul viitor, cu orientarea acestora spre managementul integrat al cazurilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe