Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Numărul solicitărilor la Ambulanța București s-a dublat într-o lună

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 5 noiembrie 2020, ora 12:00

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a fost aproape dublu în intervalul 28 octombrie – 3 noiembrie, față de aceeași perioadă din urmă cu o lună.

Potrivit managerului instituției, Alis Grasu, creșterea este cu 3.860 de cazuri într-o săptămână.

ambulanta chemari

„Creşterea este semnificativă, s-a dublat aproape numărul de solicitări, adică vorbim de o creştere de 96,69% a numărului de solicitări, în această ultimă săptămână faţă de sfârşit de septembrie - început de octombrie. (…) Înseamnă un număr semnificativ de solicitări, de cazuri aflate în aşteptare, înseamnă creşterea timpilor de răspuns pentru acele consultaţii cu testare la domiciliu”, a declarat Alis Grasu pentru Agerpres.

Aceasta a subliniat că creşterea a apărut în momentul în care au început testările la domiciliu pentru persoanele care prezentau simptome.

Alis Grasu a mai spus, conform sursei citate, că în cele 9 luni de pandemie, 100 de angajați ai Serviciului de Ambulanță București – Ilfov s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Managerul instituției a mai explicat că riscul de îmbolnăvire a crescut pentru că a crescut numărul solicitărilor. Potrivit ei, cele mai multe cazuri nu le-au avut de la serviciu, ci de acasă, unde nu mai respectau toate regulile de protecție.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 Serviciul de Ambulanță București – Ilfov simptome coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.