Newsflash
Știri

Nu sunt liste de aşteptare la hepatite

de - aug. 19 2013
Nu sunt liste de aşteptare la hepatite

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează, printr-un comunicat al biroului de presă, că pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozelor hepatice de etiologie virală, precum şi pentru boala inflamatorie cronică intestinală nu există liste de aşteptare la nivelul CNAS. În semestrul I al anului în curs au fost analizate şi aprobate de Comisia de experţi de la nivelul CNAS, pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni, peste 14.000 de dosare, din care mai bine de 5.500 sunt dosare pentru iniţierea tratamentului, iar aproape 8.500, continuări de tratament. Aproximativ 2.000 de dosare încă nu au fost aprobate, deoarece, se spune în comunicat, nu răspundeau criteriilor de includere în tratament sau erau incomplete. Din aceeaşi sursă, aflăm că la începutul fiecărei luni, comisia de specialitate  a CNAS solicită caselor de asigurări de sănătate dosarele pentru analiză, iar cele care sunt complete şi corespund criteriilor de includere în tratament primesc aprobarea pentru iniţierea sau continuarea tratamentului. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe