Newsflash
Știri

Noutăţi în tehnica medicală

de Dr. Mihail CĂLIN - nov. 14 2011
Noutăţi în tehnica medicală
În perioada 16–19 noiembrie a.c., la Düsseldorf, Germania, va avea loc MEDICA 2011, cel mai mare târg medical la nivel mondial. În cadrul manifestării vor fi prezentate peste 10.500 de produse noi din domeniul tehnologiei medicale. Dintre acestea, au fost deja anunţate: • Un sistem de optimizare a procedurilor din sălile de operaţii, implementat deja la Hamburg, prin care diferitele dispozitive medicale pot fi operate de la un touchscreen central. Este astfel integrat şi sistemul de documentare foto şi video, permiţând transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale. • În contextul în care, din motive economice, pacienţii sunt mutaţi din ce în ce mai devreme de la terapie intensivă, un producător a dezvoltat un sistem de monitorizare a pacienţilor internaţi pe secţiile normale. Acesta este compact, mobil şi degrevează personalul medical de sarcina de a realiza măsurători de rutină, comparând automat valorile înregistrate cu cele limită. • Un operator german de telecomunicaţii a început dezvoltarea, pentru mediul rural, a unor aplicaţii de telemedicină, printre care se numără una dedicată insuficienţei cardiace. • A fost prezentat un dispozitiv de tomografie de impedanţă care vizualizează procesul de ventilaţie şi efectele acestuia, permiţând controlul şi ajustarea mai precise ale ventilatorului. • Mult interes stârneşte un dispozitiv pentru terapia tinitusului, care contracarează prin neuromodelare acustică hiperactivitatea celulelor nervoase din centrul auditiv.
Peste 4.500 de expozanţi din mai mult de 60 de ţări vor fi prezenţi la MEDICA 2011, târg ale cărui principale teme sunt electromedicina, tehnologia medicală, tehnologia de laborator, instrumentele diagnostice, fizioterapia, tehnologia ortopedică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, amenajările şi accesoriile medicale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe