Newsflash
Știri

Noua UPU a Spitalului Judeţean Brașov, funcţională din vară

de Dorina Novac - mai 21 2021
Noua UPU a Spitalului Judeţean Brașov, funcţională din vară

Noua UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Braşov va fi funcţională în vara acestui an, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Adrian Veştea a precizat, într-o postare pe pagina de Facebook, că noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Braşov va fi dotată cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație.

Spitalul Clinic Judetean Brasov
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov // Facebook

„Totodată, putem să-i asigurăm pe braşoveni că CJ a pregătit şi echipamentele necesare, de ultimă generaţie, achiziţionate din bani de la UE pentru noul UPU”, a spus Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Managerul SCJU Braşov, dr. Călin Cobelschi, a subliniat că noua clădire a UPU va fi gata în cel mult o lună şi jumătate, iar celelalte lucrări de renovare ale spitalului, o altă investiţie importantă, de la bugetul judeţean, vor fi finalizate, de asemenea, până la 1 iulie.

„Sperăm ca, până la acea dată, să avem aprobată şi noua structură de către Ministerul Sănătăţii şi să putem începe activitatea în condiţii optime”, a adăugat dr. Cobelschi.

Potrivit sursei citate, valoarea proiectului de construire a UPU de la SCJU Braşov este de 1,5 milioane de euro, bani de la Banca Mondială, iar pentru dotarea unităţii, prin Consiliul Judeţean, s-a obţinut suma de 1,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe