Pe site-ul CNAS, din 26 mai a.c. se află în dezbatere publică proiectul de Ordin privind Normele metodologice pentru anul 2011 de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011–2012. Cele peste 400 de pagini ale documentului cuprind, printre altele: Pachetul de servicii medicale în asistenţa primară;  (...)"> Normele la Contractul-cadru, în dezbatere - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Normele la Contractul-cadru, în dezbatere

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iun. 3 2011
Normele la Contractul-cadru, în dezbatere

   Pe site-ul CNAS, din 26 mai a.c. se află în dezbatere publică proiectul de Ordin privind Normele metodologice pentru anul 2011 de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011–2012. Cele peste 400 de pagini ale documentului cuprind, printre altele: Pachetul de servicii medicale în asistenţa primară;  (...)

   Pe site-ul CNAS, din 26 mai a.c. se află în dezbatere publică proiectul de Ordin privind Normele metodologice pentru anul 2011 de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011–2012. Cele peste 400 de pagini ale documentului cuprind, printre altele: Pachetul de servicii medicale în asistenţa primară; Modalităţi de plată în asistenţa medicală primară pentru furnizarea de servicii medicale prevăzute în pachetele de servicii medicale; Pachetele de servicii medicale acordate în ambulatoriul de specialitate, în asistenţa medicală spitalicească, în asistenţa medicală de urgenţă şi transport sanitar, precum şi pentru îngrijiri medicale şi paliative la domiciliu; Lista cuprinzând afecţiunile care, după confirmarea ca fiind caz nou, permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate; Lista grupelor de diagnostice, categoriilor majore de diagnostic, valorilor relative şi durata medie de spitalizare; Modul de prescriere, eliberare şi decontare a medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu etc.
   Într-un comunicat de presă primit la redacţie, Ministerul Sănătăţii afirmă că nu este de acord cu noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de CNAS în proiect, considerându-le nerealiste şi imposibil de aplicat.
   De asemenea, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Comisia de Medicina Familiei a Colegiului Medicilor din România au luat act de modificarea HG nr. 1389/2010 privind Contractul-cadru şi de proiectul de modificare a Normelor de aplicare a acestei hotărâri, precum şi de lipsa oricăror norme de aplicare începând cu 1 iunie 2011. FNPMF şi SNMF au manifestat disponibilitatea pentru dialog şi au depus propuneri privitoare la pachetul legislativ, care nu au fost luate în considerare. În consecinţă, medicii de familie se găsesc în imposibilitatea de a mai continua să lucreze în contract cu CNAS, astfel că, de la 1 iunie a.c., vor lucra în regim exclusiv privat, în afara contractelor cu casele de asigurări, până la găsirea soluţiilor viabile pentru MF, aflăm dintr-un comunicat primit la redacţie.


 
 

Notă autor:

La închiderea ediţiei: Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, în luna iunie 2011, activitatea furnizorilor de servicii medicale cu care se află în relaţii contractuale se desfăşoară în baza actelor adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul 2010.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe