Newsflash
Știri

Noi indemnizații de asigurări sociale de sănătate pentru pacienții cu arsuri grave

de L. Budin - aug. 31 2021
Noi indemnizații de asigurări sociale de sănătate pentru pacienții cu arsuri grave

S-a aprobat ordonanța pentru modificarea OUG 158/2005, astfel încât pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament.

Conform noului act normativ, aprobat de Executiv la solicitarea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pacienții cu arsuri grave vor beneficia de concedii și de indemnizații de asigurări sociale de sănătate inclusiv pentru perioada de recuperare, se arată într-un comunicat.

pacient-arsi

Totodată, noile modificări prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a constituit pe 27 mai a.c., pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătății, organism consultativ al ministerului menit să furnizeze expertiza necesară coordonării din punct de vedere științific, profesional și metodologic a asistenței medicale specializată în tratarea arsurilor, și care include specialiști din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastică, ATI, boli infecțioase, epidemiologie, recuperare medicală, medicină de urgență), se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe