Newsflash
Știri

Noi contracte cost-volum pentru tratamentele fără interferon

de Cristina GHIOCA - aug. 17 2018
Noi contracte cost-volum  pentru tratamentele fără interferon
    Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță, printr-un comunicat de presă, încheierea negocierilor pentru noile contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C. Potrivit documentului, în cel mai scurt timp, cei trei deținători de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon cu care s-au purtat discuții vor depune la sediul instituției documentația necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor. Reprezentanții CNAS au anunțat că noua etapă de tratament va ținti 13.000 de pacienți, împărțiți în patru categorii. Mai mult de atât, potrivit CNAS, odată cu creșterea numărului de pacienți eligibili, vor fi desemnate și două noi centre în care se vor putea iniția și monitoriza aceste tratamente. Ele vor fi înființate în Pitești și Bacău, ridicând astfel la 13 numărul total al centrelor. De asemenea, în următoarea etapă vor fi disponibile trei scheme de tratament care să ofere o soluție personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvată și durata tratamentului (între opt și 24 săptămâni) vor fi decise de medicul curant, în funcție de starea clinică și particularitățile fiecărei persoane în parte, se mai arată în comunicatul remis presei de CNAS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe