Newsflash
Știri

Noi condiții de acces la Semimaratonul Bucureștiului

de Florentina Ionescu - aug. 4 2021
Noi condiții de acces la Semimaratonul Bucureștiului

Potrivit organizatorilor, la Semimaratonul Bucureștiului vor avea acces și persoanele nevaccinate. În plus, Bucharest RUNNING CLUB va suporta costurile pentru testele rapide.

La OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON (eveniment care va avea loc în zilele de 4 și 5 septembrie), vor avea acces toți alergătorii - atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați împotriva COVID-19, care fie sunt testați negativ, fie fac dovada că au trecut prin boala COVID-19, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

maraton semimaraton conditii covid-19

Organizatorii au explicat că, după anunțul autorităților și analizarea situației actuale împreună cu partenerii și factorii de decizie implicați, la eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot oferi dovada imunității, după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Cele două tipuri de certificate pot fi descărcate aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Test antigen rapid, printre condiții

Pentru persoanele care nu dețin niciun tip de document specificat mai sus, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris.

Bucharest RUNNING CLUB va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanți, iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.

„Le mulțumim autorităților naționale pentru sprijin și pentru permanenta comunicare. Suntem extrem de bucuroși că îi vom putea avea la start atât pe alergătorii vaccinați, cât și pe cei care fie vor putea oferi rezultatul negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală. Îi asigurăm pe alergători că măsurile de siguranță vor fi aplicate pe toată durata desfășurării OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, atât în perimetrul Sport Expo din Parcul Izvor, cât și și pe traseul curselor”, a spus Valeria Răcilă van Groningen.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe