Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Noi antiretrovirale generice disponibile în România

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 30 martie 2018
    Medicamentele generice pot crea economii substanțiale în sistemele de sănătate și pot înlesni accesul pacienților la tratament. Utilizate într-o gamă largă de afecțiuni, acestea pot fi folosite și în terapia infecției cu HIV. Săptămâna aceasta, la București, a avut loc lansarea a două medicamente generice pentru pacienții cu HIV. Este vorba de două antiretrovirale: darunavir (disponibil sub forma a două doze: 400 mg și 600 mg) și combinația emtricitabină/tenofovir disoproxil, urmând ca pe parcursul anului 2018 compania producătoare să introducă pe piața din România și alte molecule. Datele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) arată că, dacă cel puțin un antiretroviral generic ar fi introdus în spitale, s-ar crea economii la bugetul național de sănătate de aproximativ 24,2 milioane de lei. În România sunt înregistrați 14.600 de pacienți HIV pozitivi. Datele arată că anul trecut s-au cheltuit în cadrul Programului Național de Prevenire și Control al HIV/SIDA aproximativ 286,7 milioane de lei (aproximativ 62 de milioane de euro). Conform managerului din România al companiei producătoare de medicamente generice pentru infecția cu HIV, la nivel mondial, 40% din pacienții care urmează un tratament pentru HIV/SIDA utilizează preparate generice.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC