Newsflash
Știri

Noaptea Albastră a Autismului: 15 clădiri din țară iau culoarea cerului

de L. Budin - apr. 2 2021
Noaptea Albastră a Autismului: 15 clădiri din țară iau culoarea cerului

Mai multe instituţii din Bucureşti şi din ţară vor fi luminate în albastru, pe 2 aprilie seara, pentru a marca Ziua internaţională a conştientizării autismului, anunță Ministerul Culturii.

Vor fi luminate 15 clădiri din 6 oraşe din ţară, între care Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Monumentul Unirii Alba Iulia, arată Ministerul Culturii, pe pagina oficială de Facebook.

noapte_albastra
Sursă foto: helpautism.ro

 

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” se implică în desfășurarea campaniei „Un dar necesar” și sprijină Asociația Help Autism în desfășurarea acesteia. Campania e modul prin care peste 100 organizații din domeniul autismului invită românii să facă daruri de bine.

Noaptea Albastră a Autismului este o iniţiativă care a ajuns cea de-a cincea ediţie. Demersul e iniţiat de Asociaţia Help Autism şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, cu implicarea reţelei RO TSA şi a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA).

Printre clădirile din Capitală ale căror fațade vor se vor colora în albastru se numără creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Sky Tower, Timpuri Noi Square şi Turnul Ciurel STS. În Sibiu va fi luminat Teatrul Gong, în Brașov - primăria şi literele de pe Tâmpa. Vor mai străluci în nuanța cerului Ateneul Naţional din Iaşi, Primăria Iaşi, Primăria Bistriţa – iar, digital, paginile de web ale Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, Cărtureşti şi Kaufland România. Și alte instituții și companii pot să se alăture, solidar, demersului, precizează Ministerul Culturii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe