Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

NEW DEAL secretul redresării economice a SUA după marea criză din 1929–1933

Viața Medicală
Dr. Ioan IEŢCU vineri, 19 noiembrie 2010

    Crize de tot felul au mai bantuit lumea şi vor mai fi şi in viitor, unele deja manifestate agresiv pe „globuleţul terestru“ tot mai globalizat şi tot mai mic: criza energetică şi de materii prime, criza ecologică şi demografică, criza alimentară şi de apă dulce şi peste toate, criza păcii şi psihoza socială in cadrul crizei economice şi morale, cauza proliferării morbidităţii şi mortalităţii în urma dificultăţilor de adaptare la ritmurile şi solicitările complexe ale prezentului. (...)

 

   Un imens baraj – „Grand Coulee Dam“ – este doar unul din exemplele depăşirii celei mai mari crize economice mondiale care a afectat catastrofal şi SUA in anii 1929–1933. „New Deal“ (noul program de redresare economică), conceput de preşedintele de atunci al SUA (1933–1945), Franklin Delano Roosevelt (1882–1945), a absorbit treptat forţa de muncă, a lichidat şomajul, cu toate consecinţele economico-financiare inerente favorabile, deşi la orizont se profila ameninţarea unui nou război. Roosevelt, membru al partidului democrat, a devenit preşedintele unei ţări ruinate de marea criză. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC