Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru: „În spitale și în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 7 octombrie 2020, ora 17:45

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi câteva declarații în contextul în care țara noastră se situează pe un trend ascendent al cazurilor de COVID-19.

Astăzi, România a ajuns la 2.958 de cazuri noi depistate (de persoane infectate cu SARS-CoV-2) şi, în acelaşi timp, şi la o capacitate de 612 persoane în Terapie Intensivă, din care 199 se află pe ventilaţie mecanică invazivă, a amintit Nelu Tătaru în discursul său. 

nelu tataru 7 oct

„Revin în acest moment cu aceleaşi solicitări pe care le-am făcut și în ultima perioadă de a respecta aceste restricții. În perioada imediat următoare în spitale și în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate, pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare din cei care lucrează în aceste spitale pentru a putea da acea asistență medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța aceste sisteme medicale”, a declarat Nelu Tătaru.

Mesaj pentru corpul medical

Ministrul a amintit că personalul medical din țara noastră „este același de acum 7 luni, este acelaşi care a primit și două sute de cazuri pe zi, care primește și 3.000 de cazuri pe zi”.

În contextul acesta, al trendului ascendent al numărului de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2, ministrul a amintit că are un mesaj pentru personalul medical.

„Avem un mesaj pentru corpul medical, care, deși obosit, în continuare este acolo și va da acea asistență medicală. Dar avea în același timp și un mesaj pentru populație. Haideți să respectăm acele reguli! (...) Este momentul în care avem și personal medical infectat. Haideți să ne gândim că acest personal medical este cel care se expune. Haideți să ne gândim că acest personal medical trebuie să îngrijească și persoane infectate sau persoane neinfectate COVID. Haideți să vedem că spitalele din Bucureşti sunt cele care în acest moment pot suplini, dar vom fi nevoiți să trecem tot ce înseamnă capacitate către spitalele din provincie”, a subliniat Nelu Tătaru, amintind că în acest moment avem 226 de spitale suport COVID.

Etichete: Nelu Tătaru nelu tataru dsp personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC