Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru: „În pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 24 aprilie 2020, ora 17:09

Astăzi a început Săptămâna Mondială a Imunizării sau „World Immunization Week”, marcată anual în ultima săptămână din aprilie (anul acesta ea pică între 24 și 30 aprilie). În acest context, Ministerul Sănătății (MS) reiterează susținerea pentru continuarea neîntreruptă a activității de vaccinare de rutină a populației.

vaccin saptamana europeana a vaccinarii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj cu această ocazie, amintind că în plină pandemie de COVID-19 este important să existe vaccinurile esențiale, care să ne protejeze de bolile infecțioase.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

nelu tataru palatul victoria

Potrivit acestuia, nu trebuie să uităm că există încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României în care s-au inregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

„Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând”, a conchis Nelu Tătaru.

Câte doze de vaccin gripal vor fi achiziționate

În contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, o prioritate pentru MS o reprezintă implementarea programelor de vaccinare și asigurarea respectării prevederilor incluse în legislația cu privire la vaccinare, se arată într-un comunicat al instituției.

Citește și: Mesajul transmis de ARPIM cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării

Potrivit sursei citate, trebuie pregătit sesonul de gripă din toamna acestui an și luate toate măsurile de protecție. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3.000.000 de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În acest context, Ministerul Sănătății a achiziționat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste intre 6 luni si 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de vârstă.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: nelu tataru ministrul Sănătății ministrul sanatatii ministerul sănătății ministerul sanatatii Program Național de Vaccinare vaccin tetravalent vaccin gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC