Newsflash
Știri

Nelu Tătaru: Hotărâre de guvern pentru concediile care nu au fost date în perioada de vid legislativ

de Dorina Novac - sept. 18 2020
Nelu Tătaru: Hotărâre de guvern pentru concediile care nu au fost date în perioada de vid legislativ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că se află în pregătire o hotărâre de guvern pentru acoperirea concediile medicale care nu au fost acordate în perioada de vid legislativ.

Conform declarațiilor ministrului Sănătății, hotărârea de guvern va acoperi perioada celor două săptămâni de vid legislativ din timpul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Nelu tataru

„Se pregăteşte o hotărâre de guvern în acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, în perioada de vid legislativ, nu au fost în spital sau s-au externat la cerere şi atunci când au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infecţionist, care va da o recomandare către medicul de familie”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa citată precizează că, potrivit informaţiilor prezentate de Ministerul Sănătăţii, în cele două săptămâni de vid legislativ, au cerut externarea peste 900 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, iar alte peste 3.000 de persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus au refuzat internarea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe