Newsflash
Știri

Nelu Tătaru, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: „Nu va fi ca în ceilalți ani”

de Dorina Novac - oct. 5 2020
Nelu Tătaru, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: „Nu va fi ca în ceilalți ani”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Iaşi că manifestările de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu vor mai fi organizate ca în ceilalţi ani, din cauza pandemiei de COVID-19.

Nelu Tătaru a precizat că fiecare activitate este reglementată de anumite norme pe care trebuie să le respectăm.

Acesta a mai subliniat că, în 2020, nu am avut sărbători ca în ceilalți ani, nu am avut concedii, nu am avut început de an școlar.

Nelu Tataru Iasi

„Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital. Acolo avem nişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci putem şi noi, ca sistem medical, să respirăm”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Întrebat ce sfat le dă celor care vin în pelerinaj la Iaşi în această perioadă, ministrul Sănătăţii a spus că este importantă purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi evitarea locurilor aglomerate.

„Dăm aceleaşi sfaturi pe care le dăm de la începutul acestei pandemii. Portul măştii, distanţare, dezinfectant şi, în acelaşi timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Evităm acele locuri în măsura în care putem să păstrăm nişte precauţii”, a precizat ministrul Sănătății.

Potrivit sursei citate, referitor la numărul mare de pelerini care e posibil să ajungă la Iaşi, Nelu Tătăru a spus că are încredere în autorităţile locale că pot gestiona această situaţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe