Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru, despre condițiile în care s-ar impune din nou starea de urgență

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 iulie 2020, ora 11:31

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că țara noastră nu a depășit primul val al pandemiei de COVID-19.

În opinia ministrului Nelu Tătaru, asistăm acum la a doua cocoașă a primului val al pandemiei de COVID-19, în condițiile în care pe teritoriul României au fost înregistrate ieri peste 600 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

nelu tataru2

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată”, a declarat Nelu Tătaru într-un interviu acordat ieri pentru AGERPRES.

Totodată, ministrul a explicat și în ce condiții s-ar impune din nou instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre:

„Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”.

Etichete: Nelu Tătaru ministrul Sănătății ministrul sanatatii ministerul sanatatii stare de urgenta pandemie de COVID-19 pandemie covid-19 focare de COVID-19 COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC