Newsflash
Știri

Nelu Tătaru, despre condițiile în care s-ar impune din nou starea de urgență

de Florentina Ionescu - iul. 10 2020
Nelu Tătaru, despre condițiile în care s-ar impune din nou starea de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că țara noastră nu a depășit primul val al pandemiei de COVID-19.

În opinia ministrului Nelu Tătaru, asistăm acum la a doua cocoașă a primului val al pandemiei de COVID-19, în condițiile în care pe teritoriul României au fost înregistrate ieri peste 600 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

nelu tataru2

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată”, a declarat Nelu Tătaru într-un interviu acordat ieri pentru AGERPRES.

Totodată, ministrul a explicat și în ce condiții s-ar impune din nou instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre:

„Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe