Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru: Anul acesta avem trei milioane de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 8 septembrie 2020, ora 10:40

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost invitat recent la o emisiune TV, unde a vorbit despre lupta cu pandemia de COVID-19, dar mai ales despre perioada toamnei, când virusul SARS-CoV-2 se va suprapune cu virusul gripei sezoniere.

În opinia ministrului, urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia de COVID-19, însă acesta crede că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2.

Nelu Tataru

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă”, a declarat ministrul Sănătăţii la TVR, potrivit AGERPRES.

Un subiect abordat de ministrul Sănătății a fost și vaccinul împotriva gripei sezoniere. Nelu Tătaru a spus la același post de televiziune că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină în țară de la mijlocul lunii septembrie.

„Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin, iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal”, a declarat Nelu Tătaru.

Etichete: Nelu Tătaru ministrul Sănătății ministrul sanatatii vaccinul gripal vaccinare antigripala vaccin gripal gripa sezoniera pandemia de COVID-19 covid-19 SARS-CoV- 2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.