Newsflash
Știri

Nelu Tătaru a vorbit cu ambulanțierii despre suplimentarea personalului și sporuri

de Dorina Novac - aug. 4 2020
Nelu Tătaru a vorbit cu ambulanțierii despre suplimentarea personalului și sporuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a întâlnit în această dimineață cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă în prezent.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, la discuții a participat și dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

ambulanta
Sursă imagine: pixabay

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru personalul din serviciile publice de Ambulanță, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condițiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanța de Urgență nr.43/2020 și a sporului pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

Sursa citată precizează că conducerea Ministerului Sănătății va analiza și va lua în discuție cererile personalului din serviciile publice de ambulanță.

„Am reușit suplimentarea personalului din direcțiile de sănătate publică prin detașarea a aproximativ 900 de asistenți medicali și medici școlari. Luăm în discuție și creșterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgență prespitalicească și, în acest sens, vom demara discuții cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe