Newsflash
Știri

Mutaţii – sporadic şi spontan

de - nov. 27 2009
Mutaţii – sporadic şi spontan

Institutul de Sănătate Publică norvegian a informat OMS despre apariţia unei mutaţii a virusului A/H1N1, detectată la trei cazuri (două fatale şi unul cu boală severă). Analiza probelor de la alţi 70 de pacienţi cu boală clinică nu a pus în evidenţă mutaţia, ceea ce înseamnă că virusurile care prezintă această modificare nu sunt larg răspândite. (...)

Virusurile mutante (3) sunt sensibile la oseltamivir şi studiile indică faptul că vaccinurile pandemice disponibile curent oferă protecţie împotriva lor. Virusuri cu o mutaţie similară au mai fost detectate şi în alte ţări ale lumii (Brazilia, China, Japonia, Mexic, Ucraina şi SUA), încă din luna aprilie. Deşi informaţiile sunt incomplete, mai multe virusuri mutante au fost detectate la cazuri severe faţă de cele de la cazuri cu forme clinice moderate. În contextul existenţei a foarte multor virusuri fără mutaţii detectate la cazuri fatale, semnificaţia apariţiei virusurilor mutante pentru sănătatea publică este încă neclară. Mutaţiile apar sporadic şi spontan. Până în prezent, nu a fost găsită nicio legătură între numărul mic de pacienţi infectaţi cu virusuri mutante şi mutaţia care pare să nu se răspândească. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe