Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS: vaccinul AstraZeneca eficace și pentru persoanele peste 55 de ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 martie 2021, ora 12:53

Ministerul Sănătăţii atrage atenția asupra unor noi informații referitoare la vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca.

Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) au citat studii de specialitate, în care s-a arătat că vaccinul de la AstraZeneca se poate administra la adulții peste 18 ani. 

astrazeneca

„Este eficace vaccinul AstraZeneca și la persoanele peste 55 de ani? Da, vaccinul AstraZeneca este eficace și pentru persoanele peste 55 de ani. Studiile suplimentare derulate care au inclus persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat că vaccinul AstraZeneca oferă siguranță și eficacitate și pentru această grupă de vârstă”, se arată pe pagina oficială a Ministerului Sănătății.

De asemenea, experiența practică a țărilor care nu au avut restricții de vârstă (de exemplu, Marea Britanie) arată faptul că vaccinul AstraZeneca se poate administra la adulții peste 18 ani, fără o restricționare superioară a vârstei.

În plus, atât Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă utilizarea vaccinului pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani.

Astfel, România a luat decizia de eliminare a restricțiilor de vârstă pe baza datelor științifice suplimentare care demonstrează că acest vaccin se poate administra în siguranță și oferă protecție și persoanelor cu vârsta peste 55 de ani”, mai precizează MS.

Etichete: ministerul sanatatii ministerul sănătății Astra Zeneca astrazeneca vaccinul astrazeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.