Newsflash
Știri

MS și INSP reanalizează obligativitatea unui test RT-PCR la intrarea în țară

de L. Budin - dec. 3 2021
MS și INSP reanalizează obligativitatea unui test RT-PCR la intrarea în țară

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Național de Sănătate Publică reanalizează de urgență dacă se impune prezentarea unui test negativ RT-PCR, în cazul persoanelor care sosesc în ţară din data de 5 decembrie.

Din cauza incertitudinilor privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum şi posibilității de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, INSP a trimis către DSU şi către Ministerul Sănătății o adresă, prin care propune ca „intrarea pe teritoriul naţional să se facă doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii”, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), citat de Agerpres.

test-pcr

Referitor la informaţiile venite «pe surse» privind «disensiunile» care ar fi avut loc în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate, iar în urma prezentării propunerii iniţiale avizate de către specialişti, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuţiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”,

Pentru că această propunere a venit din partea INSP, DSU a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul şedinţei CNSU de astăzi, arată reprezentanții instituției.

Aceștia reiterează că, potrivit competenţelor instituţionale, încă de la debutul pandemiei au elaborat direcţii de acţiune, în baza propunerilor venite din partea specialiştilor de sănătate publică, care mai apoi au fost discutate şi implementate sau nu în cadrul forului superior, respectiv Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe