Newsflash
Știri

MS: proiect pentru consolidarea corpului C1 al Sanatoriului Balnear Techirghiol

de L. Budin - aug. 23 2022
MS: proiect pentru consolidarea corpului C1 al Sanatoriului Balnear Techirghiol

Proiectul de Hotărâre de Guvern, care prevede investiții de 55.230.000 lei, a fost publicat în transparență decizională pe site-ul Ministerului Sănătății.

Pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicat, în transparență decizională, proiectul de HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare și reparare în regim de urgență și amenajări interioare, recompartimentări și refacere finisaje Corp C1ˮ, la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, județul Constanța.

sanatoriu-techirghiol
Sursă foto: Facebook Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

 

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol este o unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătății, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Sanatoriul este o unitate medicală de recuperare care utilizează factori naturali de cură și care „îmbină cu succes tradiția (înființarea instituțională în urmă cu 45 de ani la secția de adulți și cu 65 de ani în urmă la secția de copii, înregistrandu-se, totodată, 120 ani de balneologie la Techirghiol) și inovația (baza clinică complexă bazată pe cercetare, dotată cu ultimele tehnologii în domeniu, inclusiv robotică medicală de recuperare)”, se adaugă în nota de fundamentare

Sanatoriul este implicat și în activitatea de cercetare științifică, privind calitățile terapeutice ale nămolului sapropelic și ale apei lacului Techirghiol.

În document se subliniază că „starea actuală a corpului C1, care reprezintă baza de tratament din cadrul Complexului balnear din Techirghiol, Bd. Dr. Victor Climescu  nr. 34-40, necesită urgent lucrări de consolidare, reparare construcții și instalații, amenajări interioare, recompartimentări și refacere a finisajelor, așa cum este recomandat în expertizele tehnice care au stat la baza documentației tehnico-economice”.

Măsurile prevăzute în documentație au ca scop consolidarea elementelor structurale, îmbunătățirea protecției seismice, îndeplinirea normelor tehnice actuale și au în vedere intervențiile la elementele structurale, precum și intervenții nestructurale.

Se vor păstra caracteristicile arhitecturale ale construcției și totodată conformarea cu condițiile tehnice care trebuie îndeplinite pentru desfășurarea activităților specifice bazei de tratament”, se mai arată în nota de fundamentare.

Proiectarea și executarea lucrărilor de consolidare se va face pentru a aduce cladirea la un coeficient de siguranță corespunzator clasei de risc seismic Rs IV.

Durata de execuție a investiției, în valoare de 55.230.000 lei, este de 36 de luni.

Mesajul transmis de MS de Ziua medicinei militare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe