Newsflash
Știri

MS: precizări privind carantinarea persoanelor care intră în țară

de L. Budin - dec. 13 2021
MS: precizări privind carantinarea persoanelor care intră în țară

Ministerul Sănătății face precizări privind motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România – cele care nu sunt vaccinate sau care n-au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Diferența dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni și o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situații constă din lipsa totală a protecției la infecție, în cel de-al doilea caz, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

sua-aeroport

O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19”, se arată în document.

La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

Chiar și în cazurile rare, în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient iar contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate, se mai subliniază în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe