Newsflash
Știri

MS: Medicul de familie, rol în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos

de Florentina Ionescu - mai 20 2022
MS: Medicul de familie, rol în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos

Cu prilejul Zilei Mondiale a Medicului de Familie, Ministerul Sănătății a transmis ieri un mesaj pentru a sublinia respectul pentru acești profesioniști.

Ministerul Sănătăţii a transmis acest mesaj ieri, pentru a marcac Ziua Internațională a medicului de familie – 19 mai. 

telemedicina studiu adulti varstnici

„Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției. Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament. Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.”, se arată pe o rețea socială.

Totodată, Ministerul Sănătății a completat că apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector.

„În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente. Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie. Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști! Mult succes!”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe