Newsflash
Știri

MS: Fonduri suplimentare pentru medicamente şi materiale sanitare pentru cei cu COVID-19

de Florentina Ionescu - dec. 17 2020
MS: Fonduri suplimentare pentru medicamente şi materiale sanitare pentru cei cu COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat că vor fi folosite fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare care sunt utilizate pentru prevenția și tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Guvernul României a aprobat astăzi, 17 decembrie, o hotărâre pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

masti de protectie covid-19 suplimentare buget
Credit foto: leo2014 de la Pixabay

 

Suplimentarea bugetului va fi folosită în vederea achiziționării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu COVID, precum și pentru acordarea unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova din partea României, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Conform actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 45.405.000 lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătății.

Din aceste fonduri vor fi achiziționate de Ministerul Sănătății medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacientii internați în unitățile sanitare din România.

Vor fi cumpărate doze de Remdesivir

Va fi achiziționat și medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienților critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecției cu SARS-CoV-2, în baza contractelor subsecvente încheiate de MS și producător.

Măști de protecție personală pentru personalul medico-sanitar

Totodată, banii vor fi utilizați și pentru achiziția de măști de protecție personală de tip FFp2 –destinate personalului medico-sanitar, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și furnizor.

Ajutor umanitar

O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.

Acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Sănătății din Republica Modova în domeniul sănătății și știintelor medicale din data de 3 decembrie 2010 și publicat în Monitorul Oficial al României nr.197 din 22.03.2011.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe