Newsflash
Știri

MS a publicat lista locurilor, inclusiv suplimentarea lor, pentru repartiția în rezidențiat

de Florentina Ionescu - nov. 23 2020
MS a publicat lista locurilor, inclusiv suplimentarea lor, pentru repartiția în rezidențiat

De mâine și până în 27 noiembrie, candidații admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie, își vor alege locurile/posturile în specialitate, precum și centrele de pregătire.

Recent, Ministerul Sănătății (MS) a publicat pe site-ul dedicat concursului de intrare în rezidențiat lista locurilor (inclusiv suplimentarea locurilor) disponibile pentru repartiția din 24-27 noiembrie 2020.

bibliografie rezidentiat

Potrivit MS, lista posturilor rămâne nemodificată, iar cei interesați de lista locurilor și de suplimentarea locurilor pot accesa informațiile dorite la acest link.

Într-un comunicat recent, MS amintea că 565 sunt locurile suplimentare. Acestea sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Ce trebuie să știe candidații despre procesul de repartiție

Alegerea locurilor sau a posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 24, 25, 26 și 27 noiembrie 2020 prin teleconferinţă, începând cu ora 9:00.

suplimentare locuri

Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

La repartiție se pot prezenta numai candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

  • Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și să poarte mască medicală; împuterniciții vor avea asupra lor și procura notarială.
  • Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe TOATE regulile și circuitele create de organizatori pentru accesul în sala în care se organizează repartiția - NU poate fi depășită capacitatea sălii și va fi respectată distanțarea impusă de organizatori !
  • Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pe traseul indicat de organizatori pentru a permite accesul următorilor candidați.
  • Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.
  • Însoțitorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori / personalul de supraveghere.
  • Având în vedere condițiile epidemiologice din această perioadă, pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu maxim 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.
  • Pentru informarea candidaților Ministerul Sănătății va pune la dispoziția acestora în zilele repartiției un site web public pe care pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.
  • Potrivit metodologiei de concurs „Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs”.

Domeniul medicină

locuri domeniul medicina 23 nov1

locuri domeniul medicina 23 nov2

Domeniul medicină dentară

locuri domeniul medicina dentara 23 nov

Domeniul farmacie

locuri domeniul farmacie 23 nov

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe