Newsflash
Știri

MS: 5 noi puncte de control ale DSP pe aeroportul Henri Coandă

de Florentina Ionescu - mar. 15 2021
MS: 5 noi puncte de control ale DSP pe aeroportul Henri Coandă

Ministerul Sănătăţii a anunțat recent că au fost înființate cinci noi puncte de control ale DPS pe aeroportul Henri Coandă.

„Vești bune pentru cei care sosesc din țările aflate pe lista galbenă la aeroportul Henri Coandă! De săptămâna aceasta funcționează 5 noi puncte de control ale DSP. Acest lucru înseamnă mult mai puțin timp petrecut în aeroport. Pentru această inițiativă le mulțumim pentru ajutor și colegilor din Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne și DSP București!”, au scris reprezentanții Ministerului Sănătății pe o cunoscută rețea de socializare.

aeroport zona galbena

Aceste noi puncte de control înseamnă, de fapt, scurtarea timpului de așteptare la control pentru pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista galbenă. (Vă reamintim că lista țărilor din „zona galbenă” a fost actualizată, o puteți consulta la acest link.)

Potrivit site-ului www.bucharestairports.ro, începând din 10 martie, pe fluxul de sosiri internaționale al aeroportului Henri Coandă funcționează opt puncte de control ale DSP, față de trei câte erau până acum.

Această măsură conduce la scurtarea substanțială a timpului de așteptare la control pentru pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista galbenă.

„Identificarea resurselor necesare pentru suplimentarea personalului DSP din aeroport s-a realizat prin implicarea directă a reprezentanților Ministerului Sănătății, ai Ministerului Transporturilor și infrastructurii alături de cei ai Direcției de Sănătate Publică și ai CN Aeroporturi București”, conform site-ului citat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe