Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Monitorul Oficial: Persoanele în carantină instituționalizată, testate pentru COVID-19 doar dacă devin simptomatice

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 martie 2020, ora 11:54

Potrivit unui Ordin care modifică și completează Ordinul ministrului sănătății nr. 414/2020, există câteva modificări care intră în vigoare în țara noastră.

coronavirus carantina institutionalizata

Publicat în Monitorul Oficial al României din 25 martie 2020 nr. 248, ordinul ministrului sănătății arată că se modifică un articol:

„Art 6 – La persoanele aflate în carantină instituționalizată se efectuează un test pentru COVID-19 numai dacă devin simptomatice. Până la primirea rezultatelor, acestea vor fi izolate corespunzător. În cazul în care rezultatul este pozitiv pentru COVID-19, acestea vor fi transportate și izolate în spital”.

Aceasta este doar una dintre precizările care apar în acest document din Monitorul Oficial care modifică ordinul ministrului Sănătăţii nr. 414/2020 (privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei).

În acest ordin se arată că:

„Direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București au obligația ca, la ieșirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situație un aviz epidemiologic de ieșire din carantină”, al cărui model este prevăzut în anexa acestui ordin din Monitorul Oficial din 25 martie.

Ieșirea din carantină instituționalizată se va face, arată ordinul de ministru, după o perioadă de 14 zile, dacă persoana nu a prezentat simptome de boală în decursul carantinării și este clinic sănătoasă.

monitorul oficial 1

 

monitorul oficial 2

 

monitorul oficial 3

 

Sursa foto: Unsplash, captură Monitorul Oficial

Etichete: epidemie de coronavirus teste de coronavirus Romania coronavirus expunere coronavirus monitorul oficial ordin de ministru ministrul Sănătății

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC