Newsflash
Știri

Momente româneşti

de Constanţa MARINESCU - aug. 8 2012
Momente româneşti
   Revista Plai străbun (nr. 28) conţine numeroase articole, ca întotdeauna, despre români care se remarcă aici, în ţară, sau oriunde pe mapamond. Aleg – de această dată, totuşi – să aduc cu prioritate în atenţia cititorului evenimentul în care ziarul nostru, Viaţa medicală, a fost pentru o zi „actorul principal“ în lumea celor care au depus jurământul hipocratic, dar nu numai a lor: Gala 2012. Momentele esenţiale din programul evenimentului de la 25 mai sunt descrise de dna Ortansa Sturza, iar faptul că, şi acum, la două luni de atunci, se citesc cuvinte de laudă este remarcabil.
   Ce spune o persoană care a părăsit ţara în anii ’80: „În România mă simt în centrul lumii, calc pe axis mundi, îmi simt greutatea fiinţei apăsând pe veşnicia pietrelor, sub tălpile mele. În Canada, parcă aş călca pe aer când merg pe stradă şi simt, eu însămi, imponderabilitatea. (…) Dar oamenii pe care îi iubesc se află şi acolo şi aici, aşa că iubesc ambele ţări“. Afirmaţia este făcută de Oana Maria Cajal, membră a unei prestigioase asociaţii de teatru americane, româneşti şi canadiene, într-un interviu acordat revistei.
   Celebritatea are multe nume româneşti şi, dacă avem posibilitatea să le cunoaştem, nu putem trece peste ,,Un oaspete de onoare – soprana Maria Slătinaru-Nistor“, artistă de probitate profesională şi verticalitate, înzestrată cu una dintre cele mai frumoase voci, care a cântat pe scene renumite din Viena, Hamburg, Berlin, Paris, Barcelona, New York, Tokio, Montréal…
   Iubeşte opera şi baletul, a făcut teatru, a urmat o facultate de relaţii publice şi publicitate a Universităţii din Bucureşti, a ajuns cu o bursă în Franţa şi, anul trecut, a publicat volumul „Les Opéras européens aujourd’hui – comment promouvoir un spectacle?“. Se numeşte Cristina Bărbulescu şi coordonează un departament din cadrul ONB. „Cartea a fost prezentată uneia dintre cele mai mari edituri din România, care nu a ales-o pentru publicare…“ În Franţa, editura L’Harmattan a tipărit-o… D’ale românilor!

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe