Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății vrea să aducă în țară Paxlovid, folosit în tratamentul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 23 decembrie 2021, ora 15:58

La mai puțin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului anti-COVID Paxlovid în SUA, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, face demersuri să aducă cât mai rapid noul antiviral în România.

În vederea pregătirilor pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19, ministrul Sănătății (foto) a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români, se arată într-o informare de presă a MS. 

rafila

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, consideră ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

Etichete: ministru alexandru rafila Alexandru Rafila ministrul sanatatii pfizer antiviral medicament antiviral  Paxlovid paxlovid anti-covid agentia europeana pentru medicamente agentia europeana a medicamentului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.