Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune

de Dorina Novac - oct. 2 2020
Ministrul Sănătății: Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că în acest moment nu se impune instituirea stării de urgenţă, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de COVID-19.

În cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Educației, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă se impune revenirea la starea de urgență dacă timp de peste cinci zile se înregistrează peste 2.000 de cazuri de coronavirus, scrie hotnews.ro.

Nelu tataru

„Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a precizat acesta.

Potrivit sursei citate, întrebat dacă bilanţul de vineri ar trebui să ne îngrijoreze, Tătaru a răspuns că, „pe o parte dintre noi, care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată”.

„Suntem pe un parcurs crescător cu o creştere progresivă, nu am avut o creştere exponenţială, dar se încearcă, prin respectarea acelor reguli, să stăvilim această creştere şi să rămânem pe acest platou pentru a putea să ne gândim şi la scăderea numărului de cazuri”, a menționat Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe