Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății anunță investiții pentru secțiile ATI nou-născuți

de Dorina Novac - mai 20 2021
Ministrul Sănătății anunță investiții pentru secțiile ATI nou-născuți

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se vor aloca 80 de milioane de euro pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi, a anunțat, într-o conferință, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sanatatii

„Din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) am alocat pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi 80 milioane de euro. Am făcut o specificare mai generală cu privire la destinaţia acestor investiţii, aşa încât pe măsură ce primim informaţiile din teritoriu, mulțumesc și doctorului Crîstoveanu pentru tot ce ne-a furnizat până acum, să reuşim din nou să punem accent acolo unde este nevoia mai mare”, a precizat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului Sănătății, sunt deja în derulare niște contracte pentru dotarea cu incubatoare care vor fi livrate în decursul acestui an.

„Deja sunt deschise procedurile de achiziţii şi, de asemenea, pentru că digitalizarea este una dintre priorităţi, am şi mers în vizită la Secţia de Terapie intensivă nou-născuţi din Bucureşti tocmai pentru a lua exemple de bune practici acolo unde ele s-au întâmplat deja. Am alocat tot în PNRR o sumă consistentă pentru componenta de e-health şi telemedicină, pentru că știm că dacă vrem să ţinem pasul cu tehnologia, trebuie să investim tocmai în aceste soluţii digitale şi soluţii de telemedicină”, a explicat Ioana Mihăilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe